Rafa Nadal blanqueja l'emèrit i Desokupa

Rafa Nadal blanqueja l'emèrit i Desokupa
foto: El Mundo
foto: El Mundo

El rei emèrit, Joan Carles I, ha tornat reaparèixer en públic durant un partit de tennis de Rafa Nadal a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs, aquest cap de setmana. Però no sols ha presenciat el partit del tennista de Manacor, sinó que han dinat junts amb l’entrenador de Nadal, Carlos Moyà. De poc serveix ser un gran esportista i un pressumpte portador de valors com l’esforç i la constància quan Nadal s’exhibeix davora un monarca delinqüent i fugat com és Joan Carles de Borbó, qui ja va ser a les seves noces just abans de fugir d’Espanya. A part de tot, i com comprovam dia rere dia amb el futbol, l’esport també serveix per emblanquinar, de la mà dels petrodòlars, els governs dictatorials de països com els Emirats, que no respecten els drets humans.

Tampoc Rafa Nadal no és exempt de comportaments poc exemplars, especialment a l’àmbit empresarial. I és que Nadal i la seva família gestionen al voltant de 50 empreses, moltes d’elles, especialment en l’edificació de luxe i a l’àmbit hoteler, vinculades també a altres clans familiars “amb possibles”, com els Matutes d’Eivissa o els Lopetegui. En destaca una potent SICAV, Growth Inversions, gestionada pel Banc de Sabadell. Les SICAV, recordem-ho, són una de les principals eines dels rics, a l’estat espanyol, per tal d’evitar imposts.

Parlant d’Eivissa, en aquests dies que el desallotjament violent a Punta Arabí ha tornat visibilitzar les males pràctiques dels matons neonazis de ‘Desokupa’ és bo per recordar que Rafa Nadal és també un dels principals inversors de Clikalia, una de les startups espanyoles amb més finançament, entre ells d’esportistes com Iker Casillas i Rafa Nadal. L’empresa, que en plena pandèmia, el 2020, va captar més de 12 milions d’euros en capital d’”àngels” com els esmentats i diversos fons d’inversió bancaris. La plataforma immobiliària Clikalia és coneguda per contractar empreses parapolicials com ‘Desokupa’, que desnonen de forma violenta famílies vulnerables al marge de la llei, tal i com informen des del Sindicat d’inquilins de Madrid

Això sí, a través de la fundació sense ànim de lucre ‘Rafa Nadal’, el grup empresarial de la família del tennista realitza accions caritatives que publicita oportunament i que de pas, els serveix per obtenir desgravacions fiscals. I és que recordau aquella mítica frase del tennista, que va ser obligat per l'Administració d'Hisenda a traslladar el seu domicili fiscal d'Euskadi a Mallorca: “Cuando llega la factura de impuestos me siento menos feliz de ser español”.

Comentaris
Rafa Nadal blanqueja l'emèrit i Desokupa