Rècord de desnonaments a Balears mentre l'Estat espia els moviments socials

Rècord de desnonaments a Balears mentre l'Estat espia els moviments socials
foto: La Directa
foto: La Directa

Aquesta setmana s’han fet públiques algunes dades sobre els desnonaments executats a les Illes Balears: 338 només en el primer trimestre d’enguany, una de les taxes més elevades de tot l’Estat, en correspondència amb la pressió immobiliària que pateixen les Illes. Aquesta pràctica tremendament violenta, i que amaga els desnonaments silenciosos de centenars i milers de famílies que decideixen no arribar a aquesta situació, no ha baixat de ritme ni tan sols amb la pandèmia.

Les dades aportades pel propi Consell General del Poder Judicial deixen en evidència el propi poder judicial,  que demostra ser un estament funcional a la protecció dels interessos dels propietaris i especuladors en detriment del dret constitucional a l’habitatge, avui dia el principal element d'exclusió social a Balears.

En aquest context d'emergència social i habitacional, el mitjà alternatiu La Directa ha fet pública la infiltració als moviments socials de Barcelona del policia nacional menorquí Marc Hernández, concretament al SEPC i al moviment en defensa de l’habitatge Resistim al Gòtic. Un context en què tot i que les polítiques d’habitatge es mostren del tot insuficients i l’accés o manteniment de la vivenda ha esdevengut un greu problema per a bona part de la població, i l’Estat es dedica a gastar recursos públics en vigilar i perseguir els moviments socials que defensen el dret a l’habitatge.

La periodista menorquina Carme Rocamora ha rebut missatges intimidatoris simplement pel fet de compartir a les seves xarxes socials les informacions desvetllades per La Directa.

Comentaris
Rècord de desnonaments a Balears mentre l'Estat espia els moviments socials