El Suprem desobeeix la sentència de l'Alt Tribunal europeu

El Suprem desobeeix la sentència de l'Alt Tribunal europeu
Carta de Marchena al Tribunal de Justícia de la UE
Carta de Marchena al Tribunal de Justícia de la UE

La sala del penal del Tribunal Suprem s’ha pronunciat en relació al recurs d’Oriol Junqueras pel que fa a les conseqüències de la seva immunitat, dictaminada pel Tribunal de Justícia de la UE fa unes setmanes.

Els magistrats espanyols ratifiquen la decisió de la Junta Electoral, que ignora la sentència europea, i decideix no emetre la credencial d’eurodiputat del líder independentista.

A més d’una clara vulneració dels drets polítics de Junqueras i del milió de persones que el van votar a les eurupees del passat mes de juny, la decisió del Suprem és un acte de desobediència  a una instància judicial superior, que deixa en molt mal lloc a l’Estat espanyol, que actua en aquest cas al marge de les regles del joc europees (i democràtiques).

Els arguments del Suprem no es fonamenten en cap base jurídica, sinó que responen única i exclusivament a criteris polítics. De fet, el propi Marchena va deixar signat el passat 14 d’octubre en una missiva al Tribunal de Justícia de la UE que la decisió d’aquest darrer és la que hauria de prevaler.

La decisió del Suprem xoca amb la voluntat de la nova majoria de govern resultat de les passades eleccions i de la investidura d’aquesta setmana, que s’havia compromès amb ERC a establir una mesa de diàleg bilateral entre altres mesures per abordar el procés català com un conflicte polític a resoldre a partir del diàleg, i no dels tribunals que pel que sembla, segueixen interferint en el poder polític.

El proper dilluns Junqueras romandrà a la presó tot i haver estat escollit vicepresident del grup dels Verds Europeus, mentre Puigdemont i Comín es seuran als seus escons a l’europarlament.

Comentaris
El Suprem desobeeix la sentència de l'Alt Tribunal europeu