Valtonyc tenia raó?

Valtonyc tenia raó?
Piulada de Valtonyc
Piulada de Valtonyc

Donacions o comissions? És normal que la monarquia d’Aràbia Saudí «regalàs» 100 milions de dòlars al rei emèrit espanyol Joan Carles I, o eren comissions per l’AVE a La Meca? En qualsevol cas, aquests diners confirmen les sospites sobre la fortuna acumulada per una monarquia successòria del règim de Franco i ratificada per la Constitució de 1978.

La forma d’Estat a Espanya torna a estar en qüestió per enèssima vegada, aquesta vegada gràcies a les informacions d’ElDiario.es, que ha investigat a fons aquests 100 milions dipositats a comptes a Suïssa, dels quals el Borbó també en va regalar 65 a la seva exparella Corinna Larsen, també a través d’un altre banc suís amb seu a Bahames.

És evident que l’exemplaritat no ha regnat en una figura, com la del cap d’Estat, que fos rei o president de República, hauria de ser despatxat i investigat per una qüestió d’extrema gravetat com aquesta, mentre aquí els serveis jurídics de les Corts espanyoles dictaminen que Joan Carles I, tot i no ser ja monarca, continua essent «inviolable». Ho fan per evitar la comissió d’investigació defensada aquests dies per Compromís i altres forces polítiques d’esquerres i sobiranistes, que almenys podria haver servit per un exercici de transparència, ja que pel que es veu la igualtat davant les lleis no aplica per a la monarquia. I al PSOE ja li va bé que així sigui per poder justificar el seu vot en contra de la comissió d’investigació, mentre que els partits de dretes seguiran mirant cap a un altre costat i cridant «viva el rey» mentre el saqueig continua.

Oncles i cosins de l’actual rei, Felip VI, fins i tot se varen beneficiar de l’amnistia fiscal de Montoro, a l’etapa de Rajoy, perquè es veu que això dels comptes a Suïssa i l’evasió fiscal amb els Borbons ve de lluny. En un extens reportatge, el 2012 el New York Times va estimar la fortuna oculta de Joan Carles I en més de 2.300 milions de dòlars,

La cosa encara es pot complicar més, atès que el govern de Suïssa està investigant els comptes del rei emèrit al país i els seus moviments, i la fiscalia anticorrupció -no se sap amb quines intencions, però no sembla que siguin per investigar la corrupció- ha demanat una comissió rogatòria per saber de què va aquesta investigació. A més, Corinna Larsen també ha anunciat aquesta setmana que denunciarà Joan Carles I per amenaces de mort fins i tot per part del CNI amb l’objectiu que no reveli «secrets d’Estat» que podrien estar relacionats amb la presumpta corrupció de la monarquia.

Serà que Valtonyc tenia raó, com ell mateix diu a les xarxes socials: si la justícia europea considera que les lletres de les seves cançons no impliquen terrorisme, i que els Borbons podrien ser efectivament una banda de lladres, potser l’hagin condemnat perquè canta malament.

 

 

Comentaris
Valtonyc tenia raó?