Vidal duu al Senat les manifestacions neonazis de Madrid

Vidal duu al Senat les manifestacions neonazis de Madrid
Imatge: La Marea
Imatge: La Marea

Les manifestacions celebrades el passat cap de setmana a Madrid per part de grups d’ideologia neonazi en el marc d’un homenatge a la División Azul franquista, amb imatges d’exaltació del feixisme i l’antisemitisme destapades per La Marea, arribaran al Senat espanyol de la mà de Senador per Balears Vicenç Vidal (MÉS).

El senador ha demanat a la Cambra alta si  pensa fer res davant declaracions que es varen fer, com que els jueus són els culpables de tots els mals de la societat, que des de qualsevol país del nostre entorn serien interpretades com delictes d’odi. De fet, instada per la Federació d’entitats jueves, la Fiscalia provincial de Madrid obrirà una investigació al respecte.

La manifestació va ser convocada per l’organització neonazi madrilenya Juventud Patriota, però s’hi sumaren altres grups ultres com Espanya 2000 o la Falange. Vidal també demana al govern de l’Estat sobre el paper de les forces i cossos de seguretat davant aquesta mena de manifestacions, que sobta que siguin autoritzades per la delegació de govern d’un executiu progressista.

Unes manifestacions que contrasten amb l’empresonament ahir de Pablo Hasél, condemnat per les lletres de les seves cançons, i sobretot amb el mantra que repeteixen alguns ministres del govern de Pedro Sánchez que Espanya és una democràcia consolidada.

Comentaris
Vidal duu al Senat les manifestacions neonazis de Madrid