Les Illes també es mobilitzen per Pablo Hasél

Les Illes també es mobilitzen per Pablo Hasél
imatge del cartell de convocatòria
imatge del cartell de convocatòria

Convocades des de les xarxes socials de forma anònima, i baix els lemes “No callarem” i “Llibertat Pablo Hasél”, ahir es varen celebrar concentracions pacífiques a multitud de ciutats d’arreu de l’Estat, i també a Palma. Concentrats a la Plaça Espanya de Palma a les 19 hores i respectant les normes de seguretat, on s’hi concregaren més de 300 persones, així com a Manacor -on el glosador Mateu Xurí va glosar en defensa de la llibertat d’expressió- i a Maó.

Tot i el caràcter pacífic de les concentracions i que no hi ha hagut incidents, la policia ha identificat nombroses persones. A més de les proclames en defensa de la llibertat d’expressió i de la llibertat de Hasél, també s’han deixat sentir crits en defensa de la llibertat del també raper mallorquí Josep Valtonyc, que resta a l’exili.

La premsa internacional s’ha fet ressò aquests dies de la detenció de Pablo Hasél, que la policia va executar per la força ahir entrant a la Universitat de Lleida on s’havia refugiat, protegit per desenes de joves activistes com a mostra de solidaritat ciutadana.

Comentaris
Les Illes també es mobilitzen per Pablo Hasél