VOX vol intimidar els docents

VOX vol intimidar els docents
foto: ElPaís
foto: ElPaís

Fa unes setmanes, el partit d’extrema dreta VOX va registrar un escrit al Parlament on sol·licitaven, en qualitat de càrrecs electes, poder visitar diferents centres educatius de les Illes Balears. Tot i no indicar les seves intencions, és evident que el seu objectiu no és altre que ratificar les seves acusacions d’ «adoctrinament» contra els docents i determinats centres educatius als que ja han denunciat, ja sigui per qüestions relatives a la llengua o a la defensa de la igualtat de gènere, que ells equiparen a «adoctrinament catalanista» i «defensa de la ideologia de gènere».

Com a bon partit feixista, l’escola i els docents són en el punt de mira del partit d’Abascal, atès que la seva ideologia no passa per raonar les coses ni per persones autònomes, que són algunes de les funcions clau de qualsevol centre educatiu. És més que evident que els representants d’un partit xenòfob, homòfob i masclista que a més fa mangarrufes amb els diners públics el que necessiten és més educació en les seves vides, i no anar a controlar la feina que fan els docents.

Una de les fortaleses de la resistència a les polítiques retrògrades de Bauzá fa dues legislatures va ser la unitat dels docents i del conjunt de la comunitat educativa. Els de VOX ho saben i també per això part de la seva estratègia a mig i llarg termini passa per dividir la comunitat educativa i enfrontar els docents entre ells, les famílies amb els docents i les famílies entre elles mateixes.

A tot això, hi ha dues qüestions difícils d’explicar. La primera, perquè en aquesta ocasió el Parlament permet els diputats d’un partit anar a supervisar la tasca dels treballadors públics, quan la passada legislatura, a petició de les diputades Xelo Huertas i Montse Seijas, els serveis jurídics no ho varen autoritzar. La segona, que el conseller d’educació Martí March s’hi presti, quan hauria de fer servir el seu càrrec per protegir els docents i defensar la seva professionalitat.

No és que la conselleria, els centres o els docents no tenguin res que amagar: és que ni la conselleria, ni els centres educatius ni els docents no poden ser utilitzats al capritx d’elements polítics que només cerquen desprestigiar les institucions educatives. I les comunitats on governen PP i Ciudadanos amb el suport de VOX, com Andalusia, ja han denunciat la campanya d’intimidació que pateixen per part de l’extrema dreta.

Des del sindicat USTEA, agermanat amb l’STEI-intersindical, han presentat aquests dies una guia d’actuació contra el «Pin parental», la iniciativa encapçalada per VOX amb l’excusa d’evitar l’ «adoctrinament», per tal de protegir els drets tant dels docents i equips directius dels centres com dels menors, davant els qüestionaments de l’extrema dreta.

Una extrema dreta que d’aquí a Brasil fa servir una mateixa estratègia, fent fins i tot llistes negres de docents i sembrant el seu discurs d’odi que fragmenta la societat. No hi tenen res a fer a les escoles ni de les Illes Balears, ni d’enlloc.

 

Comentaris
VOX vol intimidar els docents