Col·lectius socials exigeixen moratòria de creuers

Col·lectius socials exigeixen moratòria de creuers
foto: Joventut pel Clima
foto: Joventut pel Clima

Un centenar de persones representant una trentena d’entitats socials i ecologistes es va concentrar ahir davant les escales de la Seu per exigir una moratòria als megacreuers. Els ecologistes recorden l’alt impacte ambiental i l’escàs retorn social d’una activitat que també és rebutjada a moltes altres ciutats que la pateixen, des de Vigo fins a Barcelona o València, i que ahir també es mobilitzaren en el mateix sentit.

Justament aquesta setmana ha tornat el primer creuer a Palma d’ençà que va començar l’estat d’alarma, al març de 2020. El creuer, que va arribar el passat dimecres, va desembarcar grups bimbolla de persones que a més, no podien entrar ni consumir als locals comercials ni de restauració de Ciutat “per motius de seguretat”. Les entitats varen criticar l’actitud de vasallatge per part de Govern, que va anar a rebre el capità del vaixell però en canvi no ha rebut les entitats.

Des de la plataforma Stop Creuers es mostren a favor de la regulació d’aquest sector, sobretot quan ens trobam en un context d’emergència climàtica. “No pot ser que desembarquin 20.000 persones en un dia a una ciutat com Palma”, va denunciara nostra capacitat de càrrega Joan Forteza des de la Federació de Veïns i Veïnes de Palma, qui va afegir que la regulació podria contemplar un límit tenint en compte la capacitat de càrrega de l’illa, la qual cosa suposaria un màxim de 4.000 creueristes en un sol dia.

Comentaris
Col·lectius socials exigeixen moratòria de creuers