Totes a Palma contra l'ampliació de l'aeroport!

Totes a Palma contra l'ampliació de l'aeroport!
E_OxXsWXsAMyRdr
E_OxXsWXsAMyRdr

Des de la Plataforma contra l’ampliació de l’aeroport de Palma, conformada per entitats veïnals i ecologistes, com ara el GOB, han convocat una mobilització per demà diumenge 19 de setembre contra els plans d’AENA de seguir ampliant capacitat de l’aeroport en plena emergència climàtica.

Aquesta mateixa setmana, des del GOB han denunciat que el principal instrument de planificació aeroportuària, el DORA, es marca un horitzó de 29 milions de passatgers per a l’any 2026, només d’aquí a 5 anys, una fita incompatible amb la declaració d’emergència climàtica aprovada per les principals institucions. 

Les entitats de la Plataforma també han assenyalat l’estratègia d’AENA, de fer possible aquest objectiu de creixement amb petites actuacions parcials, que n’ampliarien la capacitat i el trànsit de més vols sense aparentment haver de construir més pistes.

Des de MÉS per Mallorca han presentat també aquests dies una iniciativa parlamentària perquè els grups polítics es posicionin contra qualsevol increment de capacitat per damunt de l’actual, que ja és d’entre 25 i 30 milions de passatgers per any. També plantegen que els plans d’AENA es sotmetin a avaluació d’impacte ambiental d’acord amb els paràmetres de la comunitat autònoma.

La concentració convocada per la Plataforma serà demà diumenge 19 de setembre, a les 12 hores, davant les escales de la Seu.

Comentaris
Totes a Palma contra l'ampliació de l'aeroport!