Clam contra el creixement dels aeroports

Clam contra el creixement dels aeroports
clam
clam

Diverses mobilitzacions simultànies convocades ahir a Madrid, Barcelona i Palma per col·lectius ecologistes i veïnals varen resultar en un èxit de participació. I és que els plans d’ampliació (més o menys encoberts, com el de Palma) dels aeroports són una de les amenaces més greus a la situació d’emergència climàtica que patim i que ha estat reconeguda per les mateixes administracions, a diferents nivells.

L’ampliació d’aquests aeroports, afecti o no àrees naturals, com en el cas del Prat, o simplement incrementant la capacitat d’operativitat per fer possibles més vols, com en el cas del de Palma que ja suporta uns 25 milions de passatgers a l’any en una illa de poc més d’un milió d’habitants, és a més a més una clara demostració de la incoherència de polítiques.

Els representants institucionals, especialment en el govern de l’Estat, no poden seguir apostant per un creixement il·limitat del turisme i el tràfic de passatger de la mà dels aeroports, i haurien de respectar no sols els compromisos adquirits per l’Estat espanyol amb el canvi climàtic, sinó el parer dels governs autonòmics i locals, així com de la societat civil que ahir es va manifestar.

En el cas de Palma foren més de 500 persones que es concentraren a les escales de La Seu, convocades per la Plataforma contra l’ampliació de l’aeroport i la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd i la Federació d’Associacións de Veïns i Veïnes. Pel que fa a les forces polítiques, només càrrecs de MÉS i Podem hi foren presents.

comentaris
Clam contra el creixement dels aeroports