Èxit de la vaga mundial pel clima convocada pel jovent

Èxit de la vaga mundial pel clima convocada pel jovent
foto: Fridays for Future Mallorca
foto: Fridays for Future Mallorca

Des d'aquest divendres 24 joves de tot el planeta convocats per Fridays for Future han donat suport a la Vaga Mundial pel Clima. A Mallora, els activistes de Fridays for Future varen organitzar una performance davant l'Audiència de Palma, a la Plaça del Mercat, a la qual varen simular un judici pel clima.

Col·lectius socials i ecologistes del planeta exigeixen fer front de forma efectiva a l'emergència climàtica, especialment davant la contundència d'informes com el darrer de l'IPPC o el de Nacions Unides. Per això milions de joves a 1500 ciutats d'arreu del món han reprès la lluita amb diversitat d'actes, vaga d'estudiants, de consum, i mobilitzacions al carrer. I un lema: "Justícia pel clima", en suport a la primera demanda presentada contra el govern espanyol ara fa un any.

Exigeixen a les autoritats, als diferents nivells, compromisos més efectius que no pas el 23% per a finals d'aquesta dècada, del tot insuficient per fer front a l'acceleració de la crisi climàtica una vegada la pandèmia ha passat.

Un dels llocs on les mobilitzacions han estat més fortes ha estat Alemanya, coincidint amb les eleccions generals, amb la participació de Greta Thunberg a les protestes.

 

Comentaris
Èxit de la vaga mundial pel clima convocada pel jovent