Extinction Rebellion arriba a Palma

El darrer cap de setmana d’abril també ha arribat a Mallorca el moviment d’acció directa i desobediència civil ‘Extinction Rebellion’, d'acció directa contra la manca de compromisos davant el canvi climàtic

Extinction Rebellion arriba a Palma
Captura de Pantalla 2019-05-01 a les 9.42.29
Imatge: Extinction Rebellion a la Plaça Major de Palma

Si fa uns dies centenars de joves recorrien els carrers de Palma inspirats per l’adolescent sueca Greta Thunberg i el moviment ‘Fridays for Future’, i el clam per fer alguna cosa més que paraules en la lluita contra el canvi climàtic, el darrer cap de setmana d’abril també ha arribat a Mallorca el moviment d’acció directa i desobediència civil ‘Extinction Rebellion’.

 

La darrera mobilització d’ ‘Extinction Rebellion’ a Londres es va saldar amb un milenar de persones detingudes, i és que aquest moviment té clar que si ha d’aturar carreteres, carrers o ocupar edificis per fer que es senti aquest missatge i fer-nos reaccionar, ho faran.

 

A Palma, en la que ha estat una de les seves primeres accions, una trentena d’activistes varen desplegar una performance amb l’objectiu de sensibilitzar la població fingint la seva mort, esteses a terra, aniquilades pels efectes del canvi climàtic en forma de virus mortal.

 

Un moviment global que retroalimenta un sempre activíssim ecologisme local, que sempre ha estat referent en la lluita per la defensa de la terra, des del GOB a Terraferida i altres organitzacions com Amics de la Terra o Gadma.

 

Ara, es tracta de sumar esforços des de l’ecologisme per fer que l’emergència climàtica es transformi en compromisos polítics, a tots els nivells. Especialment ara que venen eleccions.

Comentaris
Extinction Rebellion arriba a Palma