Marxa fúnebre pel planeta als carrers de Palma

Marxa fúnebre pel planeta als carrers de Palma
Captura de Pantalla 2019-05-16 a les 8.52.23
foto: XR Mallorca

Aquest dimecres una participada marxa fúnebre pel planeta Terra ha recorregut els carrers de Palma, instigada pels activistes d’Extinction Rebellion a Mallorca. Els activistes congregats, que han anat des de la plaça de l’Olivar fins a Cort, on han guardat un minut de silenci, han exigit que les autoritats a tots els nivells declarin l’estat d’emergència climàtica, però sobretot, «que actuïn en conseqüència».

 

Des d’Extinction Rebellion han destacat en la seva «declaració de rebel·lia» que aquesta declaració s’ha de concretar en tres qüestions:

 

1. Dir la veritat sobre la gravetat de la situació actual, i que reverteixin totes les polítiques que no estiguin en consonància amb aquesta posició, i es produeixi un esforç màxim, implicant els mitjans de comunicació, per transmetre a la població com és d’urgent canviar les coses, des del nivell individual fins al terreny global.

 

2. Que es redueixin a zero net les emissions de gasos d’efecte hivernacle per al 2025, a nivel globla i a cada país, i es limiti la petjada ecològica per davall la biocapacitat del territori a través d’ una mobilització d’emergència massiva i transició justa.

 

3. Crear assemblees regionals, estatals i internacionals basades en formes més robustes de democràcia directa i participativa per establir com s’han d’implementar els objectius anteriors.

 

No és la primera acció d’Extinction Rebellion, ni serà la darrera. A més, per al proper dia 24 de maig els joves de Fridays for Future Mallorca també preparen una nova jornada de vaga estudiantil amb concentració a la plaça del Tub a les 12 h, i una manifestació a les 18h del mateix dia i al mateix lloc, fins a la plaça de Cort.

 

I és urgent, efectivament, actuar pel clima i pel planeta, i que el discurs ecologista, que gairebé clama per la supervivència de les espècies, inclosa la nostra, perquè aquesta mateixa setmana s’han donat a conèixer les dades sobre concentració de CO2 a l’atmosfera, que han assolit el rècord de 415 ppm (partícules per milió) per primera vegada en 3 milions d’anys, molt abans que els éssers humans habitassin la Terra. Les conseqüències ja són aquí, però evitar que això vagi a més és urgent i s’ha de fer aquí, ara i arreu, i amb la implicació inexcusable de tothom.

 

Comentaris
Marxa fúnebre pel planeta als carrers de Palma