La ILP 'Avui per demà', més a prop de ser una Llei

La ILP 'Avui per demà', més a prop de ser una Llei
mosaic (GOB)
mosaic (GOB)

La Iniciativa Legislativa Popular ‘Avui per demà’ impulsada pel GOB ha estat admesa a tràmit aquesta setmana. La ILP pretén condicionar presents i futures normes i lleis perquè tenguin en compte el benestar ecosocial de les generacions presents i futures, en termes dels impactes que impliquen els diferents sectors d’activitat. 

Només els quatre diputats de l’extrema dreta varen votar en contra d’una iniciativa que ni tan sols volen debatre tot i comptar amb el suport de més de 12.000 signatures, mentre que el PP s’hi va abstenir.

Ara, la ILP, que al cap i a la fi és una proposta de Llei, haurà de seguir el tràmit parlamentari de qualsevol altra norma, i ser debatuda i enriquida amb les propostes dels distints grups polítics. 

Des del GOB afirmen que “Es tracta d'una fita històrica perquè la primera llei que planteja com a fonament jurídic la justícia intergeneracional i obliga a polítiques no curtterministes que no comprometin el benestar de les generacions futures, tenint en compte, a més, els incerts escenaris de les crisis que ja són aquí i que tendiran a empitjorar-se (ecològica, energètica, climàtica, econòmica i social). És pionera també perquè a més aquesta proposta de llei és d'iniciativa popular. Un fet que dona més transcendència a la responsabilitat política que cal assumir des de les institucions davant un moment de circumstàncies crítiques sense precedents. Els canvis venen si o si i convé enfocar-los a futur, amb previsió i des de ja”.

L'encarregat de defensar la ILP des de la tribuna va ser l’actual president del GOB, Amadeu Corbera.

Comentaris
La ILP 'Avui per demà', més a prop de ser una Llei