Son Bonet: AENA contra el poble i l'Ajuntament

Son Bonet: AENA contra el poble i l'Ajuntament
foto: Plataforma
foto: Plataforma

Tant l’Ajuntament de Marratxí com la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd s’han mostrat contraris a la nova proposta d’AENA sobre l’ús dels terrenys de l’aeròdrom que els veïns i veïnes reivindiquen com a espai verd.

Des de la Plataforma han qualificat de “una escopinada a la cara” la nova proposta d’AENA, que no sols no ha escoltat les propostes del col·lectiu, sinó que a més ha desoït el consistori marratxiner, que informà desfavorablement al projecte. L’Ajuntament assenyala també en un comunicat que gairebé l’únic que fa AENA, i consideren del tot insuficient, és incrementar del 34 al 41% l’espai alliberat, deixant clar que no pensen renunciar al negoci que els pot suposar la instal·lació extensiva de plaques solars i la generació elèctrica.

“AENA ha de deixar de funcionar com un Estat dins un un Estat, i ha d’escoltar el clam en contra d’aquest projecte”, afirmen des de la plataforma. Un clam que fins i tot se li ha fet arribar des de les diferents institucions, a través de declaracions aprovades al Parlament i el Consell de Mallorca, i properament amb iniciatives al Senat i el Congrés.

Després de la gran mobilització en forma de cadena humana organitzada el passat diumenge, des de la Plataforma també reclamen que la presidenta del Govern Francina Armengol els rebi, i insisteixen en què es preservi un ús “100% verd” per a una terrenys que són d’ús comú per part dels veïns i veïnes del municipi.

Comentaris
Son Bonet: AENA contra el poble i l'Ajuntament