Per la penalització de l'ecocidi

Per la penalització de l'ecocidi
Stop Ecocide
Stop Ecocide

Des d’Extinction Rebellion Mallorca fan aquests dies campanya perquè es criminalitzi el delicte d’ecocidi, alineats amb la campanya ‘STOP ECOCIDI’, impulsada des de 2017 al Regne Unit per l’adocada ambientalista Polly Higgins (que va morir fa poc) i l’activista Jojo Mehta. El seu objectiu és considerar l’ecocidi un crim internacional, per tal de prevenir i lluitar “contra la devastació de la vida a la Terra”. A l’Estat espanyol, la campanya és promoguda per Extinction Rebellion i la Fundació FIGBAR (vinculada al jutge Baltasar Garzón). El concepte d’ecocidi va ser introduït als anys setanta pel polític socialdemòcrata Olof Palme.

En el Manifest es denuncia el greu dany i la destrucció dels ecosistemes, és a dir, l’ecocidi, comès durant dècades i permès per la llei, que ha duït a l’actual crisi climàtica, el col·lapse de la biodiversitat i l’increment de greus crims ambientals. “Tot plegat posa en risc el nostre futur i el de milions d’éssers vius més, atès que afecta la base mateixa que sostén la vida en el planeta”, afirma l’escrit.

Per això consideren imprescindible modificar la legislació vigent a nivell internacional, i demanen l’adhesió al manifest d’organitzacions, associacions i empreses per tal de demanar al govern espanyol que declari públicament el seu suport a què l’ecocidi sigui considerat un crim internacional, i es sumi així a altres països com França o el Vaticà, que accepten modificar l’Estatut de Roma per incloure el delicte d’ecocidi com el cinquè Crim contra la Pau a la Cort Penal Internacional, juntament amb el genocidi, els crims de guerra, els crims contra la humanitat i el crim d’agressió.

 

Comentaris
Per la penalització de l'ecocidi