Usuàries del tren reclamen trens nocturs a les festes

Usuàries del tren reclamen trens nocturs a les festes
foto: GOIB
foto: GOIB

Arran del comunicat emès pel Comitè d'Empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), on suspenen la vaga dels dies 25 de desembre i 1 de gener,  l'Associació d'Usuàries i Usuaris del tren,  ha sol·licitat a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern Balear i a SFM, que s’habilitin serveis de trens nocturns les nits del 24 al 25 de desembre (nit de Nadal),  del 31 de desembre al  1 de gener (nit de Cap d'Any), i del 5 al 6 de gener (nit de Reis).

Així mateix, el col·lectiu sol·licita de bell nou  a SFM que el servei diürn dels dies 24 i 31 de desembre, acabi com un dia laborable normal, sense eliminar trajectes de tren i metro a partir de les 19:30-20:00 hores com s'ha fet anys enrere, i que per als dies 25 de desembre i 1 de gener el servei diürn sigui el mateix que un diumenge o festiu habitual.

Per últim, des de l'Associació d’Usuàries i Usuaris del Tren, tornen a sol·licitar a SFM,  que implanti el servei nocturn de tren les nits dels caps de setmana i revetles  de festius durant tot l’any,  per tal d’evitar la necessitat  d'agafar el vehicle privat de matinada, oferir un transport segur i evitar lamentables  accidents de trànsit que massa sovint es pateixen a  les nostres carreteres.

Des de SFM pel moment descarten habilitar trens nocturns, i han instat el comitè d'empresa de SFM a desconvocar la vaga de forma definitiva per "deixar de causar molèsties als usuaris". El problema és que no atendre les demandes dels usuaris és una qüestió que, tanmateix, és responsabilitat de la direcció de l'empresa i del GOIB.

Comentaris
Usuàries del tren reclamen trens nocturs a les festes