25N contra el terrorisme masclista

25N contra el terrorisme masclista
Marxa nocturna 24/11/2019. Fotografia: Moviment Feminista de Mallorca
Marxa nocturna 24/11/2019. Fotografia: Moviment Feminista de Mallorca

Avui el Moviment Feminista de Mallorca torna a convocar mobilitzacions en protesta per una violència de gènere que no s’atura. «Aturem el terrorisme masclista», és el lema de les protestes que avui s’estendran per tota la geografia illenca, i que ahir ja varen viure als carrers de Palma la marxa nocturna contra les violències masclistes, amb el clam «la nit és nostra, cap agressió sense resposta».

I és que mentre el terrorisme fa anys que no mata a l’Estat espanyol -llevat del cas dels atemptats fonamentalistes de Barcelona el 2019-, només enguany s’han registrat 93 feminicidis, 1079 dones assassinades des del 2010, amb dades esfereïdores com una denúncia per violació cada 8 hores, o un total de més e 700.000 víctimes de violència de gènere entre 2010 i 2017. No obstant, els recursos que des de l’administració central es destinen a la lluita contra la violència masclista són irrisoris en comparació amb allò que es destina des dels Pressuposts Generals de l’Estat als «serveis d’intel·ligència» del CNI o els cossos i forces de seguretat destinats a lluitar contra el terrorisme. La realitat és que les xifres, tal i com denuncien els col·lectius feministes, allò que mostren és que la forma de terrorisme predominant és la masclista.

En aquests anys s’han aconseguit avanços, i una de les mostres d’això són les innombrables activitats que els centres educatius a Balears celebren, amb activitats de coeducació i sensibilització sobre les violències masclistes, i amb més de 80 centres adherits a la campanya per l’eliminació de la violència contra les dones. Aquí teniu un dels exemples dels productes elaborats per l’alumnat, en aquest cas un vídeo de l’IES Binissalem, «Trencam el silenci».

No obstant, preocupen l’ascens de l’extrema dreta a les darreres eleccions i la penetració del seu discurs, que és d’odi cap a les feministes i de negació de la violència de gènere, i aquest ha estat també el motiu de la campanya de la Plataforma per la Democràcia, que agrupa a sindicats, col·lectius feministes i entitats socials i cíviques de les Illes, contra el feixisme.

Les manifestacions estan convocades avui a les 19 hores a Palma (Plaça Espanya), Artà (Plaça de l’Ajuntament), a les 19:30 a Felanitx (Plaça Santa Margalida) i a les 18 hores a Inca (Plaça de l’Ajuntament), entre molts altres municipis.

Comentaris
25N contra el terrorisme masclista