Atac feixista al mur del moviment feminista

Atac feixista al mur del moviment feminista
imatge: Moviment feminista de Mallorca
imatge: Moviment feminista de Mallorca

Ahir dijous 8 d’abril l’organització Moviment Feminista de Mallorca va denunciar a través de les seves xarxes socials l’atac que havia patit el mur feminista a Palma. 

A la imatge es pot veure clarament les lletres “AE” i “Arriba España”. Amb aquestes pintades, presumiblement els seus autors són feixistes, com bé s’exposa al post de la dita organització. Avui en dia no es poden consentir els atacs impunes d’aquests grupuscles que actuen sense respecte ni vergonya.

Els atacs contra murals, estàtues o plaques està a l’ordre del dia tant arreu de l’Estat Espanyol com a la nostra terra. A tall d’exemple trobem les pintades que es feren el passat mes de febrer al bust dedicat a Aurora Picornell situat al Molinar. Per posar-nos una mica en context el 16 de febrer d’enguany el dit bust va aparèixer pintat de color blau i al cap de dues setmanes passà el mateix amb l’estàtua dedicada a Joanot Colom ubicat a la barriada de Son Gotleu. Està clar que, de ser grups feixistes els culpables d’aquests atacs, no tenen respecte sinó odi cap a la Memòria històrica i especialment en aquest cas, feminista.

El mur feminista que ha patit aquestes pintades es realitzà fa exactament un mes, dia 8 de març d’enguany. A causa de la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 no es va poder dur a terme la gran manifestació ja habitual de cada any. Ara bé, les ganes de reivindicar els drets, les lluites i les fites aconseguides hi eren ben presents. És per això que s’organitzà el “Març feminista” on en lloc d’haver-hi actes centrals amb grans aglomeracions s’optà per actes descentralitzats a pobles i amb limitacions d’aforament.

Comentaris
Atac feixista al mur del moviment feminista