Campanya de suport a la feminista Nina Parrón

Campanya de suport a la feminista Nina Parrón
imatge: Diario de Mallorca
imatge: Diario de Mallorca

L’activista feminista i exdirectora insular d’igualtat, Nina Parrón, ha estat condemnada a indemnitzar el líder de l’associació de pares separats, Jorge Skibinsky, qui el 2016, a través d’un article publicat al diari d’extrema dreta Alerta Digital i a una carta a l’Última Hora, es va “solidaritzar” amb el “patiment” de l’autor de l’assassinat masclista de Xua Sandra, de 26 anys, que va ser cremada viva per la seva parella.

A més de negar que fos violència de gènere, Skibinsky fa fer una clara apologia de l’assassinat, en justificar el comportament del botxí, Carlos Peña. En aquells moments, i des del Consell de Mallorca, Nina Parrón va decidir denunciar Skibinsky per apologia de la violència, la qual cosa va dur aquest personatge a presentar una querella per injúries i calúmnies contra la feminista i una demanda civil, que inicialment va perdre però que ha estat revisada el 2021. En la sentència es condemna Nina Parrón per causar un “dany moral” a Skibinsky, que diu haver-se sentit perseguit de llavors ençà.

Altres activistes feministes han promogut una petició a change.org on es demana que l’Observatori de la Imatge de les Dones emeti un informe oficial sobre aquest cas així com que els mitjans de comunicació no justifiquin ni banalitzin la violència contra les dones. I òbviament, també es reclama a l’Audiència Provincial de Mallorca l’absolució de Nina Parrón, víctima en aquest cas del masclisme tan present a la judicatura d’aquest país.

Comentaris
Campanya de suport a la feminista Nina Parrón