Un Club de lectura feminista contra la barbàrie

Un Club de lectura feminista contra la barbàrie
club lectura
foto (c) Kinga Cichewicz

Un dia, cansada del capitalisme, vaig recordar un club de lectura que teníem a València i vaig decidir cercar un a Palma. Després de visitar un parell de llibreries sense èxit, vaig obrir la porta de Los Oficios Terrestres, i Oh, sorpresa!, no només tenien un club de lectura, en tenien dos. I oh, sorpresa de nou!, un d'ells era feminista, però la cosa no acaba aquí. Just aquell dia, estaven a punt de començar, la tertúlia d'un dels llibres de Mary Wollstonecraft. Vaig quedar i des de llavors, particip religiosament del Club.

Llegir, reflexionar i compartir és el còctel Molotov perfecte per llançar contra aquest sistema de compra-compra, per desbloquejar la nostra mirada congelada de mirar tantes pantalles. I no és per res, però... per moltes pantalles que passem, mai arribarem al final d'aquest pervers vídeo-joc consumista que et xucla l'ànima i no et deixa ni un segon per pensar. Tothom que ha cercat, sap que sempre hi ha hagut i hi haurà subterfugis, salvavides, túnels per fugir i aquest és un dels meus: El club de lectura de Los Oficios, on puc donar resposta a la meva necessitat, de llegir relats i/o assajos i de sortir dels titulars, del text curt i contundent que cerca l'impacte modus metralladora.

Un club de lectura feminista és una convidada perfecta per aconseguir coses que ens costen la vida en aquest entramat masclista i capitalista que estira fort cap a l'individualisme. Una d'elles es veu en la simple construcció del cercle quan anam a parlar del llibre, una altra que es percep fàcilment és la llibertat de participar en un debat en un grup feminista, ja que els judicis són més bons de digerir -qui estigui lliure del patriarcat que llanci la primera pedra-, també destacaria "l'obligatorietat" autoimposada de llegir de forma activa, amb recollida de cites i reflexions a Clara Campoamor, Emma Goldman o Aleksandra Kol·lantai.

La pròxima cita, el dia 30 de gener parlarem del llibre "A la conquista del cuerpo equivocado", de Miquel Missé, sociòleg trans. "Crec que ser home o dona és una qüestió totalment relativa i molt fràgil", diu Missé. I... catacrac mental, i ara?, parlam? reflexionam?, debatim? Per cert Missé també presentarà l'endemà, el 31 de gener el llibre a Los Oficios Terrestres. Podeu venir en voler. Avís: pot resultar addictiu.

Comentaris
Un Club de lectura feminista contra la barbàrie