Comunicat del Lobby de Dones per l'assassinat de Habine E.I.

Comunicat del Lobby de Dones per l'assassinat de Habine E.I.
Prou de violència contra les dones (Lobby de Dones)
Prou de violència contra les dones (Lobby de Dones)

Horror i indignació davant l’assassinat de la jove Habine E.I.

Des del Lobby de Dones, ara que tots els indicis demostren que la jove Habibe E.I., assassinada a Peguera, va morir a mans de qui havia estat la seva parella, volem expressar el nostre dolor i la nostra indignació.

No podem convocar la petita manifestació de rebuig que feim, per desgràcia, sempre que hi ha un assassinat masclista. El Covid 19 ho impedeix. Però seria bo que es propagàs entre la població mallorquina una sentida manifestació de pena i ràbia alhora i que Habibe rebi l'homenatge que es mereix.

El masclisme assassí ha robat la vida a una dona jove. Ella havia decidit acabar la relació sentimental. La seva llibertat li ha costat la vida. Uns fets gairebé inhumans d'una violència feresta que es deixa un sentiment d'horror.

Ja són 72 les dones assassinades aquest any al territori espanyol, dues de les quals a Mallorca. Malgrat l'actual situació és imprescindible la denuncia pública i la mostra de dolor i consol per les persones properes a n'Habibe

Posam l'accent sobre els Mitjans de Comunicació
El Lobby de Dones intenta posar l'accent a distints àmbits d'actuació social contra la violència de Gènere. De vegades emfatitzam sobre l'educació, altres sobre l'atenció a les víctimes, sobre serveis d'assessorament, ofertes de treball per aconseguir la independència... avui volem posar la lupa sobre els mitjans de comunicació.

És enorme la capacitat d'influència que tenen des de televisions, informatius i especialment programes, passant pels diaris, les emissores de ràdio i fins a la darrera revista, Creim que no s'ha assumit la transcendència d'aquesta responsabilitat per part dels mitjans. Per desgràcia, també a l'assassinat d'Habibe s'han publicat opinions que duen implícita justificació o excuses per a una conducta terrible i sempre traslladant la culpa a la pròpia victima.
Seria bo recuperar els codis que durant anys s'han treballat en aquest tema junt als departaments d'igualtat dels governs.

Mentrestant demanam a la societat que no toleri cap comportament masclista al seu entorn, ja que el germe d'un masclisme assassí és un masclisme soez, prepotent i abusador. Les dones i els homes som iguals en drets i capacitats i el respecte ha de ser el valor màxim de la convivència.

Traslladam el nostre condol a la família i amistats de la jove Habibe tot i que res pot alleujar el dolor immens que deuen sentir.

 

Comentaris
Comunicat del Lobby de Dones per l'assassinat de Habine E.I.