Un 25N combatiu contra les violències masclistes

Un 25N combatiu contra les violències masclistes
Moviment Feminista de Mallorca
Moviment Feminista de Mallorca

Les feministes fa dies que escalfen motors per a la celebració del dia mundial contra la violència de gènere, el 25N. Amb accions descentralitzades i molt diverses, com la cassolada celebrada ahir pel Moviment feminista de Mallorca, a accions de sensibilització organitzades per les escoles que fan part de la xarxa de coeducació. Avui dia 25 també hi haurà actes en suport a les víctimes a Palma, Felanitx, Binissalem, Manacor, Capdepera i Sant Llorenç.

I és que ja van més de 80 feminicidis a tot l’Estat durant el 2020, perquè la pandèmia no sols no ha reduït les xifres de violència masclista i de feminicidis, sinó que fins i tot les ha incrementat, com mostren les dades sobre cridades al telèfon d’assistència a les víctimes, que fa mesos posaren en evidència la crua realitat de moltes dones que havien de conviure amb els seus maltractadors. També sabem que prop de 3.600 dones han sol·licitat suport de l’IBDona en un any que encara no ha acabat.

Aquests mateixos dies s’ha conegut el cas de la violació d’una jove de 19 anys a Lloseta el passat cap de setmana, i fa pocs dies era assassinada Remedios Cortés, la darrera víctima de feminicidi a Mallorca. I tot i així, l’extrema dreta ha tornat a boicotejar la possibilitat que el Parlament aprovàs una declaració unitària contra la violència masclista.

Homes per la igualtat també s’hi han sumat als actes convocats pel moviment feminista, tot recordant amb un vídeo que ja són 39 les dones assassinades a les Illes Balears d’ençà de 2003, data en què es varen començar a comptabilitzar les víctimes a nivell estatal. A nivell mundial només el 2017 varen ser assassinades 87.000 dones.

Un any més, ens sumam al clam de #NiUnaMenys, però és evident que aquest ha de ser un propòsit de cada dia, i del conjunt de la societat.

Comentaris
Un 25N combatiu contra les violències masclistes