Alliberada l'activista saudí Loujain al-Hathloull

Alliberada l'activista saudí Loujain al-Hathloull
foto: Amnistia Internacional
foto: Amnistia Internacional

Després de ser empresonada durant tres anys, l'activista pels drets de les dones Loujain al-Hathloul ha estat alliberada per part de les autoritats de l'Aràbia Saudí, aquell país tan amic d'Espanya i de la monarquia borbònica que sempre queda tapat per Veneçuela a les televisions i diaris del Regne. No obstant, les mesures cautelars impliquen que se li ha prohibit sortir del país , així com parlar de la seva estada a la presó. 

Loujain al-Hathloul havia estat detinguda el 2018 per haver liderat un moviment contra la llei que prohibeix les dones saudís menar cotxe i contra el sistema de tutel·la masclista vigent al país. Va ser condemnada per un tribunal antiterrorista, que va dictaminar que la feminista suposava un dany a la seguretat nacional i afavoria "una agenda estranera". Durant el seu empresonament ha estat sotmesa a agressions, flagelacions, descàrregues elèctriques i tota mena de tortures.

A més d'al-Hathloul, el 2028 també varen ser detingudes altres activistes, com Eman al-Nafjan, Azia al-Yousef, Aisha al-Mana i MAdena al-Ajroush, així com alguns homes que els acompanyaren en les seves reivindicacions. Ha estat gràcies a la pressió internacional i de les organitzacions de defensa dels drets humans que ha estat alliberada abans que no s'hagi complit la seva condemna.

Comentaris
Alliberada l'activista saudí Loujain al-Hathloull