Repulsa contra la violació múltiple a Formentera

Repulsa contra la violació múltiple a Formentera
imatge de la concentració a Formentera
imatge de la concentració a Formentera (Formentera Avui)

Reproduïm el comunicat del Moviment Feminista de Mallorca davant l'agressió masclista a una jove a Formentera

La setmana passada ens trobàrem de nou amb una altra d’aquelles notícies que ens deixen sense alè, a més de tristes i plenes de ràbia. Els mitjans informaven de com, el passat 21 de juliol, tres homes residents a l’illa de Formentera varen retenir, torturar i violar durant més de 14 hores una al·lota de 19 anys.

El primer que volem transmetre des del Moviment Feminista és un missatge de suport incondicional a la jove que va patir aquestes terribles agressions. Una dona que malgrat la cruesa dels fets que ha viscut s’ha atrevit a denunciar. 

Germana, estam amb tu i et donam tot el nostre suport i afecte més sincer. Des de ja, restam a la teva disposició per qualsevol cosa que puguem fer per tu. Estam decidides a continuar lluitant, per tu i per totes les dones. Perquè tenim dret a viure vides dignes i sense por, amb llibertat i igualtat, però ja no podem més, sentim que ens asfixiam en aquesta societat plena de violències masclistes. Davant aquesta realitat, la nostra estratègia ha de ser estar juntes, perquè és l’única manera que tenim de sobreviure i ser fortes. No et deixarem caure. 

També hem sabut que després d’un més, han detingut dos dels agressors i el Jutjat d’Instrucció número 2 d’Eivissa en funcions de guàrdia ha ordenat la seva llibertat provisional, cosa que ha permès que tornin a l’illa amb tota la tranquil·litat i impunitat del món, amb el perill que això suposa per a la societat formenterenca.

Cap agressió sense resposta! Com a moviment social, exigim que es visibilitzin les violències masclistes sistemàtiques i quotidianes que patim com a dones, que la societat prengui consciència, que s’inverteixin els recursos necessaris per tallar d’arrel aquesta violència que condiciona profundament la vida de qualsevol de nosaltres. Els governs s’han de posar a fer feina de valent. El feminisme no és un pin lila per lluir cada 8M. El masclisme està pertot, mirem en la direcció que mirem, hi trobarem violència cap a les dones i sense recursos i sense prioritzar de manera clara aquesta lluita contra el masclisme no ens en sortirem. I no, el masclisme no té nacionalitat. No ens cansarem de repetir que l’únic denominador comú que presenten tots els agressors és que són homes. Així que deixau d’instrumentalitzar la nostra opressió per alimentar discursos racistes. 

Per tot això exigim una educació afectiva i sexual amb perspectiva feminista i una lluita activa i amb inversió real de recursos. L’objectiu prioritari ha de ser el d’erradicar el masclisme i afavorir l’alliberació de totes les dones. 

També exigim a les administracions públiques que compleixin amb la legislació internacional per fer front a les violències masclistes i que es posin a fer feina per tallar d’arrel aquesta epidèmia. Al Consejo General del Poder Judicial, li demanam que implementi la formació en perspectiva de gènere de forma urgent i obligatòria, dirigida a tots i totes les professionals que treballen en els Jutjats, i molt especialment als jutges, jutgesses i fiscals. No podem consentir que els agressors estiguin en llibertat residint tranquil·lament a l’illa de Formentera.

Volem sentències dictades per personal professional amb formació, capacitació i sensibilització amb perspectiva de gènere i que caigui d’una vegada per totes la justícia patriarcal! Demanam que el dret de tutela judicial efectiva sigui una realitat, que es garanteixin els drets de protecció de les víctimes de violències i s’actuï amb la diligència deguda sense caure en la revictimització, estigmatització ni criminalització de les dones en els processos judicials. Volem credibilitat en la nostra paraula, que no se’ns qüestioni i que s’assenyali i es penalitzi socialment els agressors com a criminals que són.

Les feministes no deixarem de lluitar contra les violències masclistes i contra la injustícia patriarcal. Tenim dret a viure vides segures, lliures i sense por. 

Si ens en toquen una, ens toquen a totes!

No és un cas aïllat, és el patriarcat!

Prou justícia patriarcal!

Acabam amb la violència institucional!

 


 
Comentaris
Repulsa contra la violació múltiple a Formentera