Protesta contra les agressions homòfobes

Protesta contra les agressions homòfobes
foto: @Papaia75 (twitter)
foto: @Papaia75 (twitter)

Ahir dijous horabaixa es va celebrar a Palma una concentració convocada per  l’associació Ben Amics, en protesta per les creixents agressions homòfobes arreu de l’Estat. Fa només unes setmanes, al mes de juliol, també varen concentrar nombroses persones en protesta per l’assassinat homòfob del jove gallec Samuel Luiz.

I és que tot i la polèmica entorn a la denúncia falsa del jove de Malasaña, que les dretes han fet servir per negar l’existència de la violència homòfoba i altres agressions incentivades pels seus discursos d’odi, o fins i tot, com en el cas d’aquesta darrera, a culpar-ne les persones migrants, les agressions contra gais, lesbianes i persones trans s’han incrementat només en el primer semestre de 2021 un 10% en relació a 2019. Tot i això, com s’assenyala des de la Federació d’entitats LGTBi, només una de cada 10 agressions homòfoba és denunciada.

A la concentració, Tatiana Casado, presidenta de Ben Amics, ha afirmat davant unes 400 persones que la violència homòfoba és cada cop més visible, però que el col·lectiu pateix múltiples violències de tot tipus, com ara verbals o simbòliques, que també causen molt de mal. Des del col·lectiu exigeixen una reforma del codi penal pel que fa als delictes d’odi, que no s’està fent servir per defensar les víctimes. De fet, des de Ben Amics assenyalen que és un fet que l’increment d’aquestes agressions és animat pel discurs d’odi de la ultradreta. 

Comentaris
Protesta contra les agressions homòfobes