El feminisme recuperar els carrers el 25N

El feminisme recuperar els carrers el 25N
foto: Moviment feminista de Mallorca
foto: Moviment feminista de Mallorca

Ni la pluja ni el fred no varen aturar ahir el Moviment Feminista de Mallorca, que va treure mig milenar de dones al carrer per tornar a manifestar el rebuig a les violències masclistes. El lema de la pancarta que encapçalava la manifestació pels carrers de Palma: aturem el terrorisme masclista.

“Ser dona és una activitat d’alt risc i això s’ha d’acabar”, és una de les proclames llançades ahir per les feministes, malauradament corroborades per l’evidència empírica: 70 dones assassinades a l’estat espanyol el 2021. Des del Moviment Feminista exigiren viure en llibertat, “amb la mateixa llibertat que té qualsevol home pel simple fet de ser-ho, ni més ni manco”. “Volem viure sense por” va ser un dels lemes més corejats.

A la concentració final a la plaça Porta Pintada de Palma hi va haver també un moment per al record  de l’assassinat, a Sa Pobla, de Warda Ouchane, la jove assassinada per la seva exparella, juntament amb el seu fill petit. Les feministes recordaren que les Illes són la segona comunitat de l’estat amb més denúncies per violència masclista.

Comentaris
El feminisme recuperar els carrers el 25N