La justícia patriarcal empara Darrechi

La justícia patriarcal empara Darrechi
foto de Darrechi: El Periódico
foto de Darrechi: El Periódico

La Fiscalia de Balears ho ha tornat fer: manejar el dret a la llibertat d’expressió de forma totalment arbitrària, o podríem dir que ideològica? Si allò que s’expressa forma part de la matriu de poder masclista i patriarcal que hegemonitza el sistema judicial, aquí no ha passat res. És el que ha succeït amb l’arxiu per part del ministeri fiscal de la denúncia contra Naïm Darrechi, el youtuber que presumia d’ejacular dins les seves parelles sense consentiment, i que va ser denunciat entre altres per l’Associació de Dones de les Illes Balears per la Salut.

No va tenir la mateixa sort Valtoyc quan va ser denunciat per l’ultradretà Jorge Campos per les lletres antimonàrquiques de les seves cançons. El jove de Sa Pobla roman condemnat a presó per la justícia espanyola i exiliat a Brusel·les.

Tot i que es mantenia obert un altre front judicial sobre aquest mateix cas de violència masclista, arran de la querella interposada per l’advocacia del Govern autonòmic i l’Institut Balear de la Dona, com si s'haguessin posat d'acord, la magistrada del jutjat nº 2 de Palma l'ha arxivat pocs dies després de l'arxiu de la Fiscalia. Els arguments de la jutgessa, que sostenen que no hi ha cap mena d'indici, apunten a què s'ha exagerat per part de les denunciants i els mitjans de comunicació, i que el jove volia bravejar més que no pas exercir violència. I és que és ben difícil denunciar les violències masclistes si la lectura de les lleis i els fets socials que s'han de jutjar no es fa mai més enllà de la matriu patriarcal que caracteritza el gruix del poder judicial.

Comentaris
La justícia patriarcal empara Darrechi