Torna el 8M amb força després de la pandèmia

Torna el 8M amb força després de la pandèmia
actes 8M
actes 8M

Després de les limitacions imposades per la pandèmia, torna aquest 2022 un 8M carregat de força i energia igualitària i antipatriarcal, de la mà del Moviment Feminista de Mallorca. Amb el lema “Juntes som i serem imparables”, les feministes conviden totes les persones compromeses amb la igualtat i la justícia social a mobilitzar-se, a la manifestació que partirà el mateix dia 8 a les 19 hores de la Plaça Espanya, a Palma.

Enguany no hi ha vaga feminista, com va informar una de les portaveus del moviment, Cécile Parra, qui recorda que la pandèmia ha suposat un reforçament de la doble càrrega que pateixen les dones. Però es recomana dur endavant accions com la vaga de cures, que facin palesa la importància de les tasques reproductives, no remunerades i no reconegudes que fan les dones, i sense les quals la societat no es podria sostenir. A la roda de premsa de presentació dels actes del 8M, una altra de les portaveus del moviment, Maria José Busquets, també va recordar que el feminisme és una lluita col·lectiva contra el patriarcat i contra un sistema que continua essent clarament injust i opressiu cap a les dones. 

Els cap de setmana s’han succeït els actes feministes a diferents municipis, com ara Alaró, on Dones en Dansa va donar a conèixer els seus “teixists de sororitat”. Els carrers dels municipis de Mallorca s’han encartellat amb lemes com “Dona, rebel·la’t i lluita”, “Som les dones del món acabant amb els privilegis patriarcals”, “Juntes, fortes, imparables”, entre d’altres. Al cartell adjunt podeu veure els actes programats per diferents col·lectius feministes durant tot el mes, que també podeu trobar a les xarxes socials del Moviment Feminista de Mallorca

El 8M segueix essent una data i una mobilització necessària per recordar les tremendes desigualtats existents entre dones i homes a la nostra societat, des de la bretxa salarial fins a les violències masclistes, i que la pandèmia ha agreujat.

Comentaris
Torna el 8M amb força després de la pandèmia