Campanya d'Òmnium per l'amnistia dels presos i preses polítics

Campanya d'Òmnium per l'amnistia dels presos i preses polítics
imatge: Òmnium
imatge: Òmnium

Tot i l'ambient de campanya electoral de cara a les eleccions catalanes del proper dia 14 de febrer i la conseqüent rivalitat entre forces polítiques, incloses les independentistes, des d'Òmnium Cultural han llançat una campanya en defensa de l'amnistia dels presos i preses polítiques que deixa ben clar que aquestes eleccions no es celebren en un clima normal, ni en termes democràtics (amb presos i preses per haver defensat les urnes l'1 d'Octubre) ni en termes sanitaris.

Aquesta setmana ha estat la primera vegada en què els presos i preses polítics s’han trobat per primer cop fora de la presó, en l'exercici d'un tercer grau efímer. Com assenyalen des d'Òmnium, en l’exercici d’un tercer grau que es preveu efímer, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sánchez i Jordi Turull han denunciat una nova operació d’Estat: la imposició de la data de les eleccions en contra del criteri sanitari. 

Per Òmnium, "la repressió de l’Estat busca dividir el sobiranisme, organitzat en un moviment civil i no-violent, però sabem que units som més forts. Hem après que la presó no és cap límit i que resistir és vèncer. No defallirem en la defensa de la llibertat i el dret a l’autodeterminació".

Des de l'organització social catalana  conviden a fer-se socis i sòcies d'Òmnium per seguir fent incidència perquè els presos i preses polítiques siguin amnistiats. Podeu fer-ho aquí.

Comentaris
Campanya d'Òmnium per l'amnistia dels presos i preses polítics