Cicle de debats pel reconeixement de la insularitat a la UE

Cicle de debats pel reconeixement de la insularitat a la UE
3
3

Les Fundacions Darder-Mascaró i la Coppieters Foundation impulsen “La insularitat mediterrània a la Unió Europea” un cicle de diàlegs a les Illes Balears en el qual hi participaran altres territoris insulars i mediterranis europeus amb especificitats pròpies derivades de la seva condició d'illa, d'arxipèlag o de territori situat a la conca mediterrània occidental. Els objectius d’aquesta iniciativa són la promoció i reconeixement de la insularitat mediterrània en el si de la Unió Europea que, com recorda l’organització, es tracta “del mandat del Comitè Europeu de les Regions dictaminat el passat octubre de 2020”. 

El primer cicle comença dia 19 de març amb “Illes Balears, futurs en xarxa”, tres rodones interinsulars sobre “els principals reptes comuns i compartits dels territoris insulars” en el qual hi participaran els principals agents socials i polítics de l’esquerra sobiranista i verda de les Illes Balears. L’esdeveniment tendrà lloc a l’Estudi General Lul·lià de les 10 hores a les 17 hores. Es tracta d'un acte presencial que disposarà de servei d'streaming al canal de Youtube de les Fundacions Darder-Mascaró.

Durant el mes de juny, el segon cicle “Illes mediterrànies a la UE” incidirà en la en la reivindicació europea de la “insularitat pendent” juntament amb altres illes com Còrsega i Sardenya, acompanyats de representants del Parlament Europeu del grup ALE/Verds.

Finalment, al mes d’octubre es preveu cloure el cicle amb “Futurs compartits a la Mediterrània i a Europa” per tal de “projectar el pol econòmic que representen els territoris de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears a Europa”, així com tractar la crisi humanitària dels refugiats “per tal d’establir vies de col·laboració i cooperació entre les dues ribes de la mediterrània occidental”.

Comentaris
Cicle de debats pel reconeixement de la insularitat a la UE