Miquel Rosselló presidirà el Fòrum Sobiranista

Miquel Rosselló presidirà el Fòrum Sobiranista
Captura de Pantalla 2021-03-14 a les 7.51.10
imatge de la reunió constitutiva de Fòrum

Una vintena d’associacions i fundacions d’organitzacions polítiques i sindicals d’Euskal-Herria, Andalusia, Galícia i els Països Catalans varen constituir ahir oficialment el Fòrum Sobiranista, per tal d’articular alternatives polítiques i socials davant l’anomenat “règim del 78”, alternatives que per als seus promotors, s’han de plantejar des d’abaix i des dels diferents pobles i nacions sense Estat.

Entitats com la fundació Iratzar, el Ciemen, la fundació Nexe, la fundació Irla, la fundació Moncho Reboiras o les fundacions Darder-Mascaró, entre moltes altres que treballen en l’elaboració de pensament sobiranista d’esquerres, han estat treballant en els darrers anys per promoure una estratègia compartida entre aquestes entitats, una aposta fins ara inèdita en el món sobiranista. L’objectiu de les organitzadores és, justament, cooperar per tenir més força i influència en la defensa dels drets dels pobles i les polítiques vertaderament d’esquerres davant un Estat que en les darreres setmanes ha tornat a mostrar que tot i comptar amb un govern progressita, segueix governant d’esquenes a la realitat plural dels diferents pobles i nacions, incapaç d’aturar la deriva autoritària de certs sectors de la judicatura o de defensar els valors republicans amb més força que mai davant la corrupció de la monarquia.

El Fòrum, que ahir es va constituir oficialment, ja compta amb pàgina web i una bona motxilla d’activitats i projectes a l’esquena, com és l’Escola Sobiranista, que ja va per la seva segona edició. El mallorquí Miquel Rosselló va ser elegit president del Fòrum, atès l’important paper jugat per les fundacions Darder-Mascaró en l’impuls a aquest projecte. La valenciana Reis Gallego, de la fundació Nexe, en serà la vicepresidenta.

En aquesta mateixa perspectiva d’intercooperació sobiranista transformadora, les fundacions Darder-Mascaró organitzen aquesta setmana el debat “El sobiranisme enfront de la crisi de la pandèmia i de l’estat espanyol”, amb la participació de Maria Corrales (Institut sobiranies), Amadeu Mezquida (Fundació Nexe), Floren Aoiz (Fundació Iratzar), Pilar González (Primavera Andaluza) i Miquel Rosselló. Serà aquest dijous a les 18:30 h a través del canal de Youtube de les fundacions Darder-Mascaró.

Comentaris
Miquel Rosselló presidirà el Fòrum Sobiranista