21M: Jornada contra el Racisme i el Feixisme

21M: Jornada contra el Racisme i el Feixisme
Captura de Pantalla 2020-03-21 a les 8.31.13
Captura de Pantalla 2020-03-21 a les 8.31.13

Avui és 21 de març, la jornada mundial de l’ONU contra el racisme. Des de Mallorca, la Plataforma per la Democràcia i la Coordinadora antifeixista, coordinades a nivell estatal amb Unitat contra el Racisme i el Feixisme, havien convocat una concentració que va ser suspesa pel coronavirus, però fan una crida a la ciutadania illenca perquè es sumi a aquesta jornada de lluita mundial a través de les xarxes socials, amb els lemes #StopRacisme i #StopFeixisme.

Des dels moviments socials veuen amb preocupació l’ augment preocupant dels crims d’odi, es rebutja tota forma de racisme i intolerància, i expressen la seva solidaritat amb la gent refugiada i les comunitats gitanes o Roma.

Ja hi ha una creixent resistència davant l’ascens del feixisme, l’extrema dreta i el populisme racista a diferents països, i aquesta resistència ha demostrat que pot ser efectiva. Ara, cal més unitat i solidaritat internacional per enfrontar-nos al racisme i a l’extrema dreta, que també estan aprofitant la crisi del coronavirus per disseminar el seu racisme, a la vegada que donam l’esquena a les persones refugiades, la cara invisible d’aquesta crisi, privada de tot dret humà i assistència sanitària.

Des de Mallorca també es veu amb preocupació l’ascens de l’extrema dreta, i els seus discursos contra els docents, les feministes, les persones migrants, els col·lectius LGTBi, els de defensa de la memòria històrica i, en general, contra tots aquells que no pensen com ells. Per això, des de la voluntat de combatre de forma unitària contra aquesta xacra i fer evident el nostre compromís en la lluita contra el racisme i el feixisme, fan una crida a la ciutadania a expressar a través de les xarxes socials -per mor de la situació de confinament- l’onada de solidaritat fraterna i a la vegada, el clam de rebuig contra el racisme i el feixisme.

Comentaris
21M: Jornada contra el Racisme i el Feixisme