Argentina es mobilitza contra el FMI

Argentina es mobilitza contra el FMI
foto: France24
foto: France24

Els partits i organitzacions d’esquerres d’Argentina han celebrat fa unes hores una gran marxa contra l’acord entre el Govern de la nació i el Fons Monetari Internacional (FMI). Amb lemes com “no al pagament del deute il·legítim” o “les estafes no se paguen”, milers de persones ompliren els carrers de la capital en una de les mobilitzacions més importants dels darrers anys.

Denuncien que el deute contret pel govern anterior, del conservador Macri, amb el FMI és il·legítim, i generador de “més dependència, més extractivisme i més pobresa per al nostre país”. Ara, és el govern progressista de Fernàndez que ha arribat a un acord amb la institució multilateral per al refinançament del prèstec de 44.000 milions de dòlars que el FMI havia atorgat al govern de Macri.

L'acord és rebutjat per la majoria d’esquerres que dóna suport al govern de Fernàndez, i que recorda als carrers que amb més d’un 40% de pobresa i una de les taxes d’inflació més altes del món, que el pagament d’aquest deute és una amenaça per al país i sobretot els seus habitants, especialment aquells que viuen als barris populars. Per això la proclama és clara: no a l’acord amb el FMI, no al pagament del deute, fora FMI d’Argentina.

Un exemple de com les polítiques d’austeritat, que persisteixen, s’han de combatre des de la mobilització social.

Comentaris
Argentina es mobilitza contra el FMI