Bolívia: les urnes vencen el colpisme

Bolívia: les urnes vencen el colpisme
Evo i el candidat del MAS, Luís Arce
Evo i el candidat del MAS, Luís Arce

(hi haurà ampliació)

Em Moviment al Socialisme d’Evo Morales hauria guanyat segons els sondejos la primera volta de les eleccions a Bolívia, amb prop del 53% dels vots, més de 20 punts per damunt de l’expresident Carlos Mesa.

La victòria ha estat inqüestionable, i de forma claríssima a La Paz, Cochabamba, Potosí, Oruro i Pando, tot i que l’anomenada «mitja lluna» de Santa Cruz, Beni i Tarija segueixen alineades amb els conservadors i els poders colpistes.

La victòria de Luís Arce del MAS és una victòria de l’esquerra però sobretot dels pobles de Bolívia i de l’indigenisme, que té encara més valor quan el país havia estat sotmès a un cop d’estat per part de la dreta de la mà d’un lawfare cada vegada més freqüent en el panorama polític mundial com a estratègia dels ultraconservadors.

Des de MÉS per Mallorca havien expressat aquesta setmana el seu suport acompanyant la delegació del MAS a Mallorca al recompte, i des d’Unides Podem hi ha participat com a observadora internacional a les eleccions la diputada mallorquina Lucía Muñoz.

Comentaris
Bolívia: les urnes vencen el colpisme