Comunicat davant l'agressió de Rússia a Ucraïna

Comunicat davant l'agressió de Rússia a Ucraïna
Imatge: Público
Imatge: Público

Les forces sobiranistes i d'esquerres de l'Estat, juntament amb UP, han emès el següent comunicat per expressar el seu rebuig a l'agressió iniciada per Vladimir Putin contra Ucraïna:

1️. Denunciem enèrgicament l’atac militar de Rússia i instem a l’alto el foc immediat. Ens sumem a les crides del SG de Nacions Unides, Antonio Guterres, per aturar de forma immediata els atacs i per a la retirada de tropes.

2️. Reclamem una desescalada militar i de tensió que redueixi el risc de guerra oberta a Europa, no s’ha d’abandonar el treball de la diplomacia i en favor de la pau. Les conseqüències d’aquesta escalada les patirà la població: d’Ucraïna, de Rússia i d’Europa.

3️. Reafirmem que la solució de les diferències ha de donar-se en el marc de la Carta de les Nacions Unides, per les vies pacifiques i diplomàtiques.

4️. Recordem l’obligació de l’Estat Espanyol d’acceptar les solicituds d’asil, en virtut de l’article 38 de la llei d’asil espanyola. Així mateix, instem al Ministeri de l’Interior a no discriminar per motiu de fugida del reclutament militar i a reconèixer les sol·licituds de protecció internacional i subsidiària en curs.

5️. La memòria de les mobilitzacions de la ciutadania contra la guerra obliguen a que el Govern treballi al si de la Unió Europea i sota Nacions Unides per a la fi de la guerra i el manteniment de la pau.

El comunicat el signen MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, ERC, EH-Bildu, Compromís i Unidas Podemos.

Comentaris
Comunicat davant l'agressió de Rússia a Ucraïna