Concentració antifeixista en solidaritat amb la CGIL

Concentració antifeixista en solidaritat amb la CGIL
imatge: CCOO
imatge: CCOO

CCOO ha convocat avui divendres una concentració contra els discursos d’odi i en solidaritat amb el sindicat italià CGIL, que va ser assaltat fa uns dies a Roma per grups d’extrema dreta i antivacunes.

En un comunicat, des del sindicat denuncien que “els missatges d’odi que es varen llançar contra la CGIL i contra el seu secretari general, Maurizio Landini, recorden perillosament els atacs del feixisme italià i la violència exercida contra els sindicats i Cambres del Treball entre 1920 i 1922, i que varen suposar agressions, tortures i morts de sindicalistes”. Un segle més tard, “resorgeix el feixisme baix la bandera del negacionisma  les vacunes o l’obligatorietat del Green Pass o el certificat covid, entre altres”, lamenten des del sindicat.

Des de CCOO han destacat la importància del paper de la CGIL  per tal de garantir la salut de les persones treballadores a la vegada que apostava des de al responabilitat per la responsabilitat de la situació econòmica.

El secretari general de CCOO,  José Luís Garcia, ha assenyalat que “des del món del treball tenim clar que atemptar contra els sindicats és atemptar contra la democràcia, perquè els dels sindicats són una part important de l’arquitectura constitucional de qualsevol país democràtic”.

La ultradreta local de VOX, que té la seu al mateix carrer que CCOO, no ha condemnat ni lamentat aquests episodis de violència.

Comentaris
Concentració antifeixista en solidaritat amb la CGIL