Convocatòria a Palma contra la violència racista a les fronteres

Convocatòria a Palma contra la violència racista a les fronteres
imatge: Rojo y Negro
imatge: Rojo y Negro

La Plataforma Balears Acollim es suma amb la Comunitat Negra, Africana i Afrodescendent de Mallorca a la convocatòria estatal de protesta promoguda per Walking Borders-Caminant Fronteres (l’ONGD vinculada a l’activista dels drets humans Helena Maleno), per al proper dia 20, a les 18h, davant el consolat del Marroc a Palma.

El motiu de la protesta és l’assassinat, el passat dilluns 12 de setembre, d’una jove migrant negra que va morir assassinada en el seu intent d’agafar una barca per migrar cap a Espanya des del Marroc, concretament des d’una platja situada entre les localitats d’Akhfennir i Tarfaya. La dona, que formava part d’un grup de persones magribines i negres afircanes, va ser ferida de mort per un tret de la policia. Altres persones romanen a l’hospital, en estat molt greu, per aquesta actuació policial.

Uns fets que són conseqüència de la renovació dels acords del govern d’Espanya amb la monarquia marroquí, que impliquen la traïció al poble saharauí a canvi d’un enduriment del control de les fronteres per part del Marroc. Des de la Plataforma Balears Acollim denuncien que “un cop més veiem com l’externalització del control de fronteres i la necropolítica aplicades per Europa vulneren de manera sistemàtica el dreta a la vida”.

“Europa paga, Espanya ordena i el Marroc executa”, denuncien, convidant a participar a la concentració de dia 20 en defensa del dret humà a migrar i el dret a la vida.

 

Comentaris
Convocatòria a Palma contra la violència racista a les fronteres