Israel assassina la periodista Shireen Abu Aqleh

Israel assassina la periodista Shireen Abu Aqleh
imatge: CNN
imatge: CNN

La periodista palestina d’Al Jazeera Shireen Abu Aqleh ha estat cruelment assassinada aquesta setmana perp art de l’exèrcit israelià. Tot i estar clarament identificada, la periodista, una de les referents del periodisme al món àrab, ha estat disparada a sang freda.

Shireen era una persona clau a l’hora de visibilitzar els crims i abusos de l’ocupació israeliana dels territoris palestina. El seu assassinat és un atac directe contra la llibertat de premsa i la informació de qualitat sobre Palestina.

L’assassinat ha estat condemnat per la Unió Europea, però està per veure que aquest atemptat fruit de l’estat terrorista israelià comporti cap mena de sanció. També els EEEUU, atès que la periodista també tenia passaport nord-americà, han exigit al govern israelià una investigació sobre l’actuació de l’exèrcit.

L’assassinat de Shireen Abu Aqleh torna posar damunt la taula l’asimetria existent als mitjans de comunicació occidentals en el tractament de conflictes armats en funció dels interessos econòmics i geopolítics existents. El poble palestí viu des de fa dècades l’ocupació violenta i l’apartheid, amb un incompliment sistemàtic de les resolucions de l’ONU per part de l’Estat d’Israel sense cap conseqüència.

Comentaris
Israel assassina la periodista Shireen Abu Aqleh