L'extrema dreta planejava un cop d'estat a Alemanya

L'extrema dreta planejava un cop d'estat a Alemanya
imatge: CBS
imatge: CBS

La "inestabilitat política" no és un tema exclusiu d'Amèrica Llatina, o dels països empobrits, com s'intenta fer veure aquests dies. Al cor de la UE, a Alemanya, ha estat desarticulada aquesta setmana una conxorxa de l'extrema dreta que planejava un cop d'estat violent al país.

Més d'una vintenta de persones han estat detingudes en una trama que inclou des de polítics de l'ultradretana AfD (que aquest estiu celebrà una cimera a Mallorca), una jutgessa de Berlín, ex-alts càrrecs de l'exèrcit i membres en actiu dels cossos i forces de seguretat germànics. Els detinguts defensen idees que barregen l'herència del nazisme (proscrit a Alemanya, a diferència del franquisme a Espanya) i les noves fonts de l'extrema dreta nord-americana, com les teories QAnon).

El periodista valencià especialitzat en l'extrema dreta, Miquel Ramos -que aquest dissabte participarà a una jornada antifeixista organitzada per MÉS per Palma- ha recordat que a Espanya la infiltració d'elements feixistes entre els militars i els cossos i forces de seguretat de l'estat no està essent investigada, quan a Alemanya s'acaba de demostrar de la mà de la fiscalia l'amenaça que representen aquests grups per a l'ordre democràtic.

A Burdeus (França) ahir dimecres, una trentena de feixistes armats intentaren assaltar una conferència del grup d'esquerres NUPES.

Comentaris
L'extrema dreta planejava un cop d'estat a Alemanya