Perú s'alça contra la destitució de Castillo

Perú s'alça contra la destitució de Castillo
Foto: TeleSur
Foto: TeleSur

Quan no feia ni un any que Castillo havia estat elegit a les urnes, la seva destitució i detenció amb l'excusa de l'"autogolpe" ha generat encara més malestar entre la població, que s'ha alçat aquests dies als carrers de Lima i de tot el Perú, en defensa de la restitució de Castillo o alternativament, la celebració de noves eleccions.

Castillo ha estat valorat com un líder, a diferència dels anteriors o de criollos conservadors com Vargas Llosa, que feia part del poble, a un país amb majoria d'indígenes i de comunitats rurals, on ell ha exercit fins al seu mandat com a president, de mestre d'escola.

El ja expresident, a més, ha afirmat aquests dies que va ser drogat i víctima d'un enguany, la qual cosa ha agitat encara més el malestar. També ha exigit que el govern provisional a càrrec de Dina Boluarte aturi les accions de repressió contra el poble revoltat, atès que s'ha declarat l'estat d'emergència i s'ha desplegat l'exèrcit als carrers del país per manternir l'"ordre".

Els manifestants acusen el Congrés, que va maquinar la destitució de Castillo, de corrupció i de voler mantenir els privilegits de l'elit del país de la qual formen part bona part dels seus membres. I és que el rerefons de tot plegat és a la resistència d'aquestes elits a acceptar un procés constituent per a una nova Constitució i un nou Estat, d'acord amb el compromís de Castillo i el desig de la majoria que el va elegir a les urnes.

Comentaris
Perú s'alça contra la destitució de Castillo