El virus no atura el terrorisme de Donald Trump

El virus no atura el terrorisme de Donald Trump
Guaidó amb narcotraficants i paramilitars a la frontera entre Veneçuela i Colòmbia
Guaidó amb narcotraficants i paramilitars a la frontera entre Veneçuela i Colòmbia

Enmig d’una pandèmia que matarà milers de nord-americans, i amb una responsabilitat directa de Trump pel que fa en aquestes morts per la seva política contrària a un sistema públic de salut que doni cobertura al conjunt de la població, la darrera ocurrència del president dels Estats Units ha estat posar preu al cap de Nicolàs Maduro, president de Veneçuela. De fet, aquesta sembla ser la clau d’aquesta irresponsable decisió: neutralitzar el renou pel coronavirus, la principal amenaça perquè Trump pugui ser reelegit a les properes eleccions.

15 milions de dòlars si algú atrapa Maduro, a qui a més el govern nord-americà acusa de narcotràfic, alhora que ordena als seus estats aliats, com és el cas de Colòmbia, rodejar militarment Veneçuela, fent presència militar per terra, mar i aire. Amb Trump, els Estats Units han tornat a la doctrina Monroe que considera Amèrica Llatina el seu corral, i l’ofensiva contra els governs i forces d’esquerres es fonamenta en actituds de forta ingerència, que freguen el terrorisme, com és aquest cas i com vàrem poder evidenciar fa uns mesos amb l’assassinat de Soleimani a Bagdad.

Justament aquest mes de març s’han complit cinc anys de sancions econòmiques contra l’administració veneçolana, que ha viscut en aquest temps un vertader bloqueig econòmic, financer i comercial total que ha afectat en primera instància el poble de Veneçuela. Les contínues i impunes agressions per part dels EEUU i la inacció de l’ONU han duït el govern de Maduro a denunciar el cas davant la Cort Penal Internacional de La Haia.

Més enllà de les simpaties pel president de la república veneçolana, algú s’imagina que això ho fes qualsevol altre mandatari del món, amb un president d’un país occidental? El silenci de la comunitat internacional davant el darrer exabrupte de Donald Trump hauria de fer avergonyir qualsevol persona demòcrata.

Mentre, bona part de la comunitat internacional, de Trump a la UE, no dubten a donar suport a personatges com Juan Guaidó, qui no ha tengut escrúpols en arribar a acords amb narcotraficants i paramilitars per fer-se amb el poder de forma violenta a la República Bolivariana de Veneçuela. No sol sols ningú no ha posat preu al seu cap, sinó que es presenta públicament com una víctima tot i haver protagonitzat fa només uns mesos un cop d’estat frustrat al país.

Comentaris
El virus no atura el terrorisme de Donald Trump