Acció internacional d'Extinction Rebellion

Acció internacional d'Extinction Rebellion
foto: XR-Spain
foto: XR-Spain

No basta amb posar un nom bonic a un Ministeri. Calen accions immediates i contundents per aturar la deriva d’una economia i una societat cap a la seva pròpia extinció i la de milers d’altres espècies arreu del planeta. Aquest és el missatge que ahir els activistes de Extinction Rebellion varen voler llançar amb una acampada multitudinària davant el Ministeri de Transició Ecològica, a Madrid, que té voluntat de quedar si més no fins divendres, a pesar de la forta repressió policial que varen patir ahir.

No es tracta de l’única acció. Els d’Extinction Rebellion han encetat el que anomenen una «Rebel·lió Internacional» amb accions arreu del món a 60 de les ciutats més importants del planeta. Exigeixen el reconeixement per part de les autoritats de la situació d’emergència climàtica i ecològica, i sobretot que actuïn en conseqüència. Entre els que ahir acamparen a Madrid hi ha una trentena d’activistes de les Illes, que han anat «entrenant» prèviament en les diferents mobilitzacions i performances que han organitzat en els darrers mesos a Palma, entre d’altres.

Davant la duresa de la intervenció policial, que fins i tot va detenir el filòsof i ecologista Jorge Riechmann, la ministra Teresa Ribera va haver de mediar, i s’ha negociat que l’acampada, tot i la voluntat de ser indefinida, es mantengui davant Nuevos Ministerios almenys fins divendres.

"Ens sumam a la rebel·lió internacional no violenta que demanda VERITAT, ACCIÓ I DEMOCRÀCIA REAL per encarar l'emergència climàtica i la crisi ecològica", afirmen des del compte de twitter de XR-Mallorca, el grup local que aquesta setmana ha demanat la col·laboració dels mitjans de comunicació i els seus professionals no sols per fer-se ressò de les mobilitzacions que duen a terme, sinó sobretot per contribuir a la difusió de la veritat, un element imprescindible perquè totes i tots deixem de mirar cap a un altre costat davant l'emergència climàtica i ecològica.

 

Comentaris
Acció internacional d'Extinction Rebellion