Ajuntament de Santa Eulària i policia donen cobertura als nazis de 'Desokupa'

Ajuntament de Santa Eulària i policia donen cobertura als nazis de 'Desokupa'
foto: Elbaluarte
foto: Elbaluarte

Des del Sindicat d’Inquilines d’Eivissa i Formentera han denunciat el setge que pateixen aquests dies a la urbanització de Punta Arabí. I és que el grup paramilitar ‘Desokupa’, mercenaris que fan servir mètodes violents per desallotjar gent per la força d’immobles, va ser contractat per l’empresa hotelera que havia llogat els apartaments del ‘Hippy Market’.

Els de ‘Desokupa’ amb la connivència i complicitat de la policia municipal i la guàrdia civil i de la batlessa del municipi, han desplegat un dispositiu il·legal de control i identificació a les sortides i entrades al recinte, amb una lògica totalment paramilitar, i del tot il·legal.

Els apartaments en qüestió són de la mateixa propietat que la coneguda ‘Casa Lola’, un altre complex turístic il·legal que fa anys que hauria d’haver estat esbucat, però que hi resta impune, a més d’haver protagonitzat molts altres actes d’il·legalitat. Paquita Marsans, la propietària i també empresària hotelera, tambe ha estat denunciada fa unes setmanes pels sindicats UGT i CCOO, atès que no ha donat cap resposta als 250 treballadors i treballadores fixos discontinus dels seus establiments.

Els apartaments en qüestió a Punta Arabí, que no reunien condicions d’habitabilitat, varen ser llogats a una companyia hotelera (MIJ Hotels), però la propietat va cancel·lar el contracte i la zona havia estat abandonada fa cosa d’un any. Aquesta darrera temporada, diverses famílies amb problemes d’accés a l’habitatge, i més encara a una illa com Eivissa, varen ocupar aquests apartaments. Segons el Sindicat d’Inquilines, es tracta de famílies amb infants, gent gran, malalts, i persones amb feines precàries i fins i tot treballadors autònoms, colpejats per la crisi de la COVID.

Des del Sindicat també recorden que els nous ocupants dels apartaments varen crear una comunitat de veïns dedicada a la restauració de les habitacions i la neteja de les zones comunes, que han deixat -tot i la campanya de propaganda antiocupació promoguda per la propietat, els partits de dreta i els grans mitjans-les instal·lacions en millors condicions que quan hi arribaren.

En la pràctica, es viu una situació de segrest, en paraules del Sindicat d’Inquilines, atès que s’impedeix als habitants dels apartaments sortir a fer feina o a fer qualsevol gestió, i ben igualment se’ls impedeix accedir a les seves llars. També denuncien la connivència de la policia local i la guàrdia civil amb els matons en accions que són del tot il·legals, i que posen suposen un precedent molt greu en l’actuació de les administracions, que tot i el comunicat de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu desmentint cap mena de col·laboració amb Desokupa, estan emparant un grup de sicaris que fan servir la violència, a més de tenir demostrats vincles amb els neonazis.

Comentaris
Ajuntament de Santa Eulària i policia donen cobertura als nazis de 'Desokupa'