El PP prega pel dictador feixista

El PP prega pel dictador feixista
foto: Europa Press
foto: Europa Press

Com més s’esforça Pablo Casado en negar el que va succeir el passat cap de setmana, quan va assistir a una missa en honor al Caudillo a la catedral de Granada,  major és el ridícul que fa. I els fets deixen de ser anecdòtics: l’afany per disputar des del partit conservador l’espai de l’extrema dreta els duu a fets tan greus com aquest, que el líder del principal partit de l’oposició assisteixi a un acte d’exaltació del dictador feixista. Fins i tot la “fundación Francisco Franco” n’ha agraït la presència de Casado, a l’acte.

No sols no són capaços de rebutjar la dictadura franquista, sinó que el líder del PP prega per un dictador que va fer un cop d’estat i va governar quaranta anys per la força de les armes, amb milers de morts sense identificar encara a les conseqüències, com a evidència. Mentre, el discurs de les dretes a l’oposició passa per equiparar tant el govern estatal com els autonòmics d’esquerres com comunistes, cubans, amics de Veneçuela… Un país que per cert acaba de tancar el seu procés electoral de manera impecable, amb la presència d’observadors internacionals que han certificat el triomf del chavisme i el silenci al respecte d’aquells que no fa tant, donaren suport a un cop d’Estat.

El PP s’ha remenat davant unes reaccions que fins i tot ha recollit la premsa internacional i la seva portaveu ha volgut desviar l’atenció a la negociació del pressupost “amb terroristes”, tornant aixecar el to fins a límits tan irresponsables com insuportables per tal de no modificar ni allò més mínim les seves posicions i reconèixer els errors. Què en diria Merkel, referent dels conservadors europeus, si un dels seus deixebles participàs a un acte per la memòria de Hitler?

Què en deu pensar Marga Prohens, la flamant líder del PP balear, qui encara forma part de l’equip de comunicació del PP estatal de Casado? L’ha assessorat sobre la participació en aquest acte d’ofensa a la memòria democràtica, o en la comunicació de les reaccions posteriors amb tan desafortunades i mentideres declaracions? De moment, Prohens s'ha posat de perfil davant aquest afer.

Comentaris
El PP prega pel dictador feixista