Solidaritat davant els ciberatacs de l'extrema dreta

Solidaritat davant els ciberatacs de l'extrema dreta
619a45ed51f42
619a45ed51f42

Des d'IllaGlobal ens sumam a la crida a la solidaritat i la llibertat d'expressió que ha fet pública la Plataforma de Mitjans Independents, davant els ciberatacs anònims llançats per l'extrema dreta i que han bloquejat l'activitat de mitjans alternatius com La Marea i El Salto.

També han patit atacs proveidors de serveis com Nodo 50, i altres mitjans com La Última Hora, Kaos en la Red o Arainfo. Els atacs han coincidit amb els dies entorns al 20N, en els que el feixisme han tornat a sortir als carrers amb total impunitat, amb la connivèncai dels mitjans de comunicació convencionals, que també han silenciat aquest atac, amb l'excepció d'ElDiario.es.

La Plataforma exigeix que s'investigui el cas, atès que està en joc la llibertat d'expressió, "en un context d'ús de les fake news, granges de bots i trolls que alteren l'ecosistema digital, fent-lo sovint irrespirable i afavorint l'expansió dels disursos d'odi i contra la llibertat d'expressió i la defensa dels drets humans". A més, l'atac afecta a les persones que fan feina en aquests mitjans, que no van precisament sobrats de diners, i viuen majoritàriament de les quotes dels seus subscriptors i subscriptores.

Comentaris
Solidaritat davant els ciberatacs de l'extrema dreta