Bàrcenas canta

Bàrcenas canta
foto: ToniAira.cat
foto: ToniAira.cat

L’amenaça de l’extresorer del PP no s’ha fet esperar. Luís Bàrcenas havia avisat que si la seva dona entrava a presó, amollaria tota la informació i documentació de la qual disposava, que compromet –encara més- al PP en una trama ja innegable de finançament il·legal i sobresous. Uns sobresous pagats amb les sucoses donacions de grans empreses al partit a canvi de contractes públics, una pràctica normalitzada i sistemática duïta a terme durant gairebé tres dècades.

Aquestes pràctiques, que desmunten l’argument dels “casos aïllats” de corrupció eren habituals en llocs on els populars han governant durant molt temps, com les Illes Balears. Finalment, la confessió escrita de Bàrcenas davant la Fiscalia Anticorrupció és el marc que uneix els casos Túnel de Sóller, Son Espases, Palma Arena, Autopistes d’Eivissa... No es tractava només de Jaume Matas i el PP balear, sinó d’una manera de funcionar alimentada també des del carrer Gènov, que converteix els hereus de l'AP i del "franquisme sociològic" en una autèntica orgaintzació criminal.

L’extresorer fins i tot afirma que Rajoy va mirar de destruir les proves a una trituradora de documents al seu despatx, però la gravetat dels fets trascendeix el cas, i afecta als fonaments de la "democràcia exemplar" que som: durant quants anys els resultats de les urnes han estat condicionats pel “dopatge” econòmic del Partit Popular? Quines seran les conseqüències per a una força política que ha infringit el mínim exigible en termes de decència política?

Ara veurem si la judicatura, que s’ha mostrat tan diligent en empresonar rapers i artistes per le seves cançons, és conseqüent amb la música de Bàrcenas, i l’extresorer no passa a ser un altre vers lliure, sinó que és el PP i la trama sencera de poder, inclosos els “donants” de les grans empreses que han alimentat la corrupció, els qui paguen.

 

Comentaris
Bàrcenas canta