Bauzà, en el focus del QatarGate

Bauzà, en el focus del QatarGate
foto: twitter
foto: twitter

L'expresident José Ramon Bauzá, que va passar del PP a Ciutadans fa uns anys i va ser premiat pel partit taronja amb un càrrec de sortida com a eurodiputat, torna a fer de les seves. Després d'haver aprofitat el càrrec d'eurodiputat per promocionar-se ell mateix i els seus deliris, amb subproductes audiovisuals com "Exteriores con Bauzá", que són de vergonya aliena.

De fet, Bauzá s'ha volgut presentar i caracteritzar com un expert en relacions internacionals, quan en realitat és un gran desconeixedor de la qüestió, més enllà de les seves dèries espanyolistes i de defensa, en correspondència, d'una europeïtat rància i etnocèntrica.

Però l'esclat del QatarGate, pel qual ha estat detinguda fa uns dies una de les vicepresidentes del Parlament Europeu, l'han posat en el punt de mira. Bauzá ha estat fins fa pocs dies el president, justament, del grup d'amistat Unió Europea-Qatar, i davant l'escàndol ha procedit a clausurar-lo.

No obstant, la cosa no es queda aquí. Bauzá ha estat un emblanquinador actiu del règim de Qatar, segons ell de forma altruïsta. Però allò cert és que com a mínim, ha viatjat de franc al país i s'hi ha allotjat en hotels de luxe de la mà d'un dels emirats dels petrodòlars. Esdevingut 'de facto' un lobbista de Qatar, Bauzá va estar fa visitar una dies el país, amb una agenda poc transparent, tal i com ha publicat Vilaweb.

I és que l'expresident ho tindrà mal de fer per justificar, més enllà dels seus impresentables arguments polítics en favor del règim, que no té res a veure amb les corrputel·les perseguides per la justícia belga.

Comentaris
Bauzà, en el focus del QatarGate