Cimera de l'OTAN: una excusa per incrementar el pressupost militar

Cimera de l'OTAN: una excusa per incrementar el pressupost militar
imatge: Ecologistas en Acción
imatge: Ecologistas en Acción

Quan està a punt de començar la cimera de l’OTAN a Madrid, i quan no han passat ni 48 hores de la matança a la frontera de Melilla, Pedro Sánchez ha tornat alimentar el discurs colonial i irresponsable, assenyalant com d’important és aquesta aliança militar per tal de frenar la “inestabilitat” que pot venir “de l’Àfrica subsahariana”. 

Un altre cop, assenyalant els països empobrits com l’excusa per apostar per una aliança militar que només la setmana passada, amb la compra de 20 avions eurofighter, ens ha costat 2.100 milions d’euros, quatre vegades el pressupost destinat a l’ajuda de 200 euros als col·lectius vulnerables anunciada dissabte.

L’OTAN diu entrar en una nova fase, i els seus impulsors, començant pels Estats Units, que com sempre fa servir aquest organisme per al seu propi benefici econòmic i geoestratègic, es carreguen de raó després de la guerra d’Ucraïna, quan justament han estat els incompliments de l’OTAN la coartada de Putin per a la invasió del país. Ara, amb la cimera de Madrid, l’aliança del tractat de l’Atlàntic Nord apunta cap a Xina com la nova gran amenaça del segle XXI: si no hi ha una guerra ens inventarem una nova amenaça contra occident, que torni justificar la subordinació als Estats Units -a qui hem passat a comprar el gas que fins ara subministrava Rússia- i l’increment de la despesa militar.

Nombrosos col·lectius varen protestar ahir a la capital de l’estat contra la celebració d’aquesta cimera, que duu implícit el silenci d’UP per no contradir Pedro Sánchez i no generar més contradiccions al govern més progressista de la història. El Centre Delàs ha publicat justament aquest dies l’informe “L’OTAN, construint inseguretat global”, que us recomanam llegir. 

Comentaris
Cimera de l'OTAN: una excusa per incrementar el pressupost militar