Mónica Oltra, víctima d'un nou cas de lawfare
La vicepresidenta del País Valencià, Mónica Oltra, ha dimitit aquesta setmana víctima d’un nou cas de Lawfare, del muntatge orquestrat per l’extrema dreta política i judicial valenciana. El modus operandi ha estat el mateix que s’ha fet servir contra dirigents de Podem, de l’independentisme o de l’esquerra abertzale, fonamentat en denúncies falses i, en el cas de la imputació d’Oltra, d’un escrit d’un jutge que considera que 13 testimonis negant allò denunciat no és suficient per exculpar la vicepresidenta.
Oltra ha estat i és un dels símbols de l’esquerra alternativa al País Valencià i més enllà, d’una altra forma de fer política basada tant en l’honestedat i la lluita contra la corrupció com en el desplegament de polítiques socials en favor dels sectors més empobrits pel sistema. Justament la seva lluita contra la corrupció, que va fer caure l’entramat mafiós que des de la Generalitat Valenciana alimentava el triangle de la corrupció Madrid-València-Balears que tan bé coneixem aquí. Parlam de l’època de Camps i Zaplana, contemporanis de “nostre” Jaume Matas.
La “justícia” tampoc no ha tingut en compte QUI va presentar la denúncia: el grup feixista España 2000 i els mateixos advocats que defensaren els neonazis de l’Operació Pánzer (protectors de l’assassí de Guillem Agulló) i la comunicadora ultradretana Cristina Seguí.
Oltra serà substituïda per la també dirigent de Compromís Aitana Mas. Mas ha estat directora general de Transparència i Participació de la Generalitat i és síndica-portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes.